Documento sin título

globetour

Qui som >> Diari << Diari d'Alex Fotos Projecte Respostes Videos Qüestionari itinerari sponsors Altres viatgers Col·labora Contacte

Prenent el pols al món


Nom: Rut Masat
Lloc: Granollers, Catalunya, Espanya
Anys: 37
Ocupació: administrativa

Quin creus que és el principal (o principals) problema que afecten al món?
L'egoísme, no tenir en compte el que ens envolta. Abusem i creem malestar perquè no som conscients que perjudiquem l'entorn, perquè som incapaços de treure'ns les sabates i posar-nos les dels altres.

Com es podria solucionar?
Amb amor, compartint i comprometent-nos. Comprenent per acceptar el que ens desagrada i permetent que segueixi el seu procés de canvi d'igual forma com hem pogut canviar nosaltres, al nostre ritme.

Què pots fer tu per a col·laborar en la seva solució?
Amb responsabilitat sobre el que tinc, comprometent-me en tot allò que puc al meu voltant. Comprenent els altres i a mi mateixa. Si jo milloro la resta també millora. Compartint el que sé i acceptant el que els altres comparteixen amb mi.

Quin creus que és el principal (o principals) problema que afecten a la teva regió o entorn
La reacció emocional en contra dels pròpis valors. La política es val de les respostes emocionals incontrolades per obtenir reaccions impulsives que ells dirigeixen. Això ens distreu i ens oblidem d'exigir-los als polítics el que fa falta a la societat i pel qual els vam elegir, i això genera més problemes.

Com es podria solucionar?
Pensant, reflexionant sobre els nostres valors, sobre si realment estem fent i sentint allò que creiem o si bé la nostra reacció ha deixat de ser coherent amb els nostres valors. I comprometent-nos, prenent partit i essent fidels a la nostra ètica. Predicar amb l'exemple. p.e. si jo sóc pacífista, no em manifesto agradint, si jo sóc demòcrata, ni imposo el meu pensament ni sóc intolerant amb els altres.

Què pots fer tu per a col·laborar en la seva solució?
Parlar-ne sense imposar la meva voluntat i acceptant que per als altres en aquest moment la seva opció és la millor de la mateixa forma que per a mi la meva és la millor. Si amb el que jo els dic poden veure la situació des d'una altra forma bé i si no, potser seré jo la que podrà veure la situació des d'una altra perspectiva.

Et consideres feliç? Perquè?
Sí, molt i cada cop més. Perquè miro d'estar bé amb mi i el meu entorn, solucionar a dins i a fora (en aquest ordre).

De quina manera series més feliç?
Aprenent i comprenent més, resolent els meus problemes i les meves pors. Eliminant límits i fixant objectius.

Quin creus que pot ser el secret de la felicitat?
Trobar el sentit de la vida. Comprendre i fluir en l'amor. Tenir consciència, coneixement. Ets feliç quan t'adones que tot el que has viscut t'ha fet com ets i agraeixes tot el que t'ha passat de bo i de dolent perquè tot això està en tu. Per superar els cops del destí, la clau està en aprendre, aprofitar els 'errors' i créixer. Aixecar-se quan un cau. Quan un aprèn i aplica els coneixements la realitat deixa de ser atzar. El destí s'administra amb lucidesa.

Comentari:
Normalment busquem a fora el que tenim a dins.
Amb el temps perdem el sentit de seguir el nostre interior (el nostre inconscient), un sentit amb el que tots naixem. És la mare a qui tots resem quan ens trobem perduts. És la veu que ens diu que no hem decidit bé i ens guia per on hem de passar per anar d'acord amb nosaltres mateixos.
Avui ho veig així, demà ja ho veurem.

Jan, de petita jo veia un nen ros feliç entre els pollets i els conills. Potser no veia el fang dels dies de pluja ni la pudor dels fems de la mateixa forma en que ho veies tu. Potser tot depèn de com es mira, i si és qüestió de percepció, es pot canviar la imatge d'un record?

Documento sin título

 

Cómo vivir feliz sin libre albedríoDescargaros gratuitamente mi nuevo libro "Cómo vivir feliz sin libre albedrío" desde mi página web librealbedrio.info o visualizad este entretenido video de introducción: youtu.be/qZHnjjiivs0.