Documento sin título

globetour

Qui som >> Diari << Diari d'Alex Fotos Projecte Respostes Videos Qüestionari itinerari sponsors Altres viatgers Col·labora Contacte

Prenent el pols al món


Nom: Martí Olivella
Lloc: Centelles
Anys: 54
Ocupació: Director d'associació

Quin creus que és el principal (o principals) problema que afecten al món?
La falta de rumb compartit; la impotència davant la percepció de la complexitat creixent; la manipulació informativa, econòmica i política de les majories del planeta per unes minories mega riques que tenen capacitat de comprar tot i corrompre tothom (polítics, jutges, periodistes, científics..); la destrucció de les condicions de vida humana en el planeta per la cobdícia d'aquestes minories i l'estupidesa dels consumidors que les segueixen.

Com es podria solucionar?
Amb un nou consens intercultural que acordi els valors i els objectius comuns per garantir les necesitats bàsiques de tothom, i les regles de joc polítiques, econòmiques, comunicatives que els han de fer possible en el marc del límits ecològics i demogràfics.

Què pots fer tu per a col·laborar en la seva solució?
Estic col·laborant a organitzar un procés participatiu intercultural per elaborar un Consens de Barcelona sobre alternatives a la globalització neoliberal.

Quin creus que és el principal (o principals) problema que afecten a la teva regió o entorn
La supèrbia de creure que som els millors... i no adonar-nos que estem destruint el país i les persones en nom del progrés, que estem endeutant-nos i caient en servitud en nom del creixement, que estem delegant la nostra ciutadania a un sistema polític aparentment democràtic, pero controlat subtilment per la plutarquia (el poder del diner).

Com es podria solucionar?
Ser més actius, més crítics, més propositius.. encarar els abusos de poder i les desigualtats amb accions noviolentes quan les democràcia i la justícia no fan la seva feina.

Què pots fer tu per a col·laborar en la seva solució?
Intento pracicar-ho amb el Col·lectiu Nva Energia per aturar la MAT (Molt Alta Tensió), amb Ciutadania Activa promovent la campanya transparents.org...

Et consideres feliç? Perquè?
Em considero privilegiat en relació a la mitjana mundial, tins une sllibertats i recursos que em permeten fer molt més del que faig. No puc ser feliç en un món estructuralemnt injust. Visc la felicitat quan puc contribuir a fer-lo més habitable per a tothom.

De quina manera series més feliç?
Veient que som capaços de prioritzar les necessitats de tothom i no el treure profit explotant els altres.

Quin creus que pot ser el secret de la felicitat?
Saber viure el present com una aventura plena de sorpreses, com un camí desconegut que més enllà del dolor i l'alegria deu tenir un sentit.. que no sempre sabem veure, peo que hi podem creure.

Comentari:
Enhorabona pel viatge!! Seria possible que poguessiu suggerir noms 'd'experts' d'arreu del món, especialment d'Asia i Africa, meitat homes i meitat dones, que podrien ser convidats a participar al Consens de Barcelona durant el 2010? Gràcies

Documento sin título

 

Cómo vivir feliz sin libre albedríoDescargaros gratuitamente mi nuevo libro "Cómo vivir feliz sin libre albedrío" desde mi página web librealbedrio.info o visualizad este entretenido video de introducción: youtu.be/qZHnjjiivs0.