Documento sin título

globetour

Qui som >> Diari << Diari d'Alex Fotos Projecte Respostes Videos Qüestionari itinerari sponsors Altres viatgers Col·labora Contacte

Prenent el pols al món


Nom: Dani Pérez
Lloc: Torelló, Catalunya
Anys: 25
Ocupació: Programador informàtic

Quin creus que és el principal (o principals) problema que afecten al món?
Avui quan m'he llevat, amb l'únic que pensava era amb quins projectes havia de treballar per Javajan, a quina hora aniria a fer el cafè i si tenia dinar a la nevera. No m'ha passat pel cap en cap moment que hi ha gent que segur que no té res a la nevera i que no en tindrà, ni menjar, ni nevera,ni potser un habitatge. La societat actual som egoistes amb la resta del món. I no només amb la resta del món, som egoistes entre nosaltres. La societat del capital està també destruïnt valors d'humanitat i solidaritat entre tots els pobles del món, que per davant de tot són persones exactament com nosaltres. Crec doncs, resumint, que el gran problema del món (de la societat actual millor) és la gran desigualtat entre els pobles del món. La causa podria ser les polítiques econòmiques dels països rics i de com actuem la societat dins d'aquestes polítiques.

Com es podria solucionar?
Si desaparegués la desigualtat tant avismal entre països tercers i els més desenvolupats, no es parlaria de pobresa, ni d'immigració, i possiblement s'acabarien moltes guerres i conflictes armats. Sigui el què sigui, nosaltres hem de col.laborar perquè això pugui ser un fet.

Què pots fer tu per a col·laborar en la seva solució?
Parlar amb la gent, col.laborar amb organismes que treballen per erradicar la pobresa, posar-hi molta voluntat i sobretot que entre tots poguem sempre manifestar públicament l'opinió del poble i que els qui governen ens escoltin i intentin entendre'ns. Democràcia vol dir que el poble governa, per tant TOT el poble té dret a participar en el seu futur.

Quin creus que és el principal (o principals) problema que afecten a la teva regió o entorn
Catalunya és un gran país. Tenim una llengua,una cultura, unes tradicions i una gran història. Els catalans no som millors que un altre poble, però som un poble. Quan a les Espanyes més profundes poguin entendre això podrem compartir, si volen, un futur en convivència i segur que ens entendrem perfectement. Mentrestant, han d'entedre que ens reivindiquem com a poble, perquè tothom té la necessitat de lluitar (sempre pacificament) perquè no li prenguin el què és seu. Simplement és això.

Com es podria solucionar?
Quan la dreta espanyola fes el pas endavant i deixés enrera les ideies d'una dictadura i d'una guerra que només va portar misèria i dolor. Que entengués d'una vegada per totes que l'Espanya dels pobles és la que ha conviscut des dels primers temps i que tots podem ser pobles amics si realment intentem entendre la realitat dels pobles que ens envolten.

Què pots fer tu per a col·laborar en la seva solució?
Jo individualment poca cosa. Hi hauria d'haver un canvi general a nivell de tot Espanya i per fer-ho només confio en que el poble surti al carrer i es faci sentir, perquè sino els polítics van decidint per nosaltres i van construïnt la societat que esperes pels teus fills.

Et consideres feliç? Perquè?
Seria molt més feliç si la vida fos molt més senzilla. Dins de la complexitat crec que sóc feliç, però és un 'crec' perquè no sé com de feliç seria en un món just, solidari i amable.

De quina manera series més feliç?
Crec que en un món just, solidari i en pau.

Quin creus que pot ser el secret de la felicitat?
Si ho sapigués segur que seria feliç no? Suposo que es trobar l'equilibri entre el què sents, el què fas i el què et fan. No és fàcil ser feliç

Comentari:
Molta sort en el teu gran viatge.

Documento sin título

 

Cómo vivir feliz sin libre albedríoDescargaros gratuitamente mi nuevo libro "Cómo vivir feliz sin libre albedrío" desde mi página web librealbedrio.info o visualizad este entretenido video de introducción: youtu.be/qZHnjjiivs0.